Digital chef med humanistisk mindset
En kombination af pædagogisk baggrund og digital forståelse fra cand.it.-uddannelsen har gjort Lea Simone Pedersen i stand til at drive digitale transformationsprocesser lige fra indledende brugerbehov til teknisk løsning. I dag trækker hun på det bedste fra begge sine uddannelser hos TV 2 Danmark, hvor hun er chef for et team, der er specialister i dataformidling.
FAKTA
Lea Simone Pedersen
Head of Integration & Data Services, TV 2 Danmark
Uddannet cand.it. i webkommunikation fra Syddansk Universitet (2019)
Uddannet pædagog fra University College Lillebælt (2012)
Nogle vil måske mene, at der er langt fra en professionsbachelor i pædagogik til en kandidatgrad i digitalisering. Men det er netop indbegrebet af cand.it.-uddannelsen, at den indbyder til unikke, faglige kombinationsmuligheder. Det er Lea Simone Pedersen et fremragende bevis på:
”Jeg tror enormt meget på værdien af at være humanist i it-branchen. Moderne teknologiudvikling handler jo lige så meget om at forstå brugerens kognitive processer, som det handler om selve den tekniske løsning. Og der giver min todelte baggrund mig klart en styrke i forhold til mere specialiserede profiler.”
Fra pædagog til digital drivkraft
Lea Simone Pedersen havde arbejdet som pædagog i fem år, da en digital ild blev tændt i hende. Hun ville ikke længere bare vente på de digitale muligheder – hun ville selv være med til at udtænke og skabe nye digitale løsninger.
Derfor valgte hun at udbygge sin pædagoguddannelse med en 2-årig cand.it.-uddannelse med særligt fokus på webkommunikation og formidling. Her oplevede hun, at hun fik adgang til en redskabskasse, der gjorde hende i stand til at orkestrere komplekse digitale processer:
”Jeg har altid interesseret mig både for det menneskelige og for det digitale, og på cand.it.-uddannelsen faldt brikkerne ligesom på plads. Her kunne jeg helt naturligt snakke ind i idéen om at forstå brugerens behov, men jeg lærte også at konvertere de behov til tekniske løsninger. Og det med at gå fra idé til produkt ræsonnerede bare virkelig godt hos mig.”
Efter først et praktikophold og senere studiejob hos udviklingshuset House of Code fik Lea Simone Pedersen fast job samme sted, da hun var færdig med cand.it.-studiet på Syddansk Universitet.
”Jeg tror enormt meget på værdien af at være humanist i it-branchen. Moderne teknologiudvikling handler jo lige så meget om at forstå brugerens kognitive processer, som det handler om selve den tekniske løsning", fortæller Lea Simone Pedersen.
Kunsten at arbejde med data
Takket være gode formidlingsevner og masser af gå-på-mod fik hun hurtigt ansvar for House of Codes kommunikation og processer. Det blev senere springbrættet til et job som product owner hos TV 2 Danmark, hvor hun for alvor fik lov til at bringe sin bredde i spil:
”Som product owner sidder du jo midt imellem forretningens strategiske behov og de udviklere, der skal eksekvere på strategien. Du skal kunne sætte dig ind i begge parters verden og kommunikere lige godt begge veje. Og så har du samtidig et underliggende ansvar for at huske på, hvad slutbrugeren egentlig ønsker.”
Efter et år blev Lea Simone Pedersen givet muligheden for at overtage ledelsen for afdelingen med det mundrette navn ’Integration & Data Services’. Det betyder, at hun i dag sammen med sit team har ansvaret for at samle og bearbejde datakilder fra eksterne leverandører og bygge integrationer og data services, der passer til TV 2’s formater. Det kan for eksempel være vejrdata, sendeplaner eller sportsresultater, som skal implementeres i alt fra apps og websites til tekst-tv og den nyhedsbjælke, der konstant kører i bunden af TV 2 News.
”Mit job kræver, at jeg kan se de store sammenhænge baseret på en masse enkeltdele. Det er komplekst, men når det lykkes, og vi for eksempel leverer vigtige valgdata under et folketingsvalg, så er jeg enormt stolt af, hvad vi kan udrette som et tværfagligt team.”
”Jeg var 30 år, da jeg begyndte på min kandidatgrad, og jeg vil gerne slå et slag for, at man sagtens kan læse en kandidat lidt senere i livet. På det tidspunkt havde jeg arbejdet som pædagog i fem år, og det gav mig nogle uvurderlige erfaringer, som jeg bruger lige så aktivt som min cand.it.-uddannelse i dag.”
Faglig alsidighed og aldersmæssig spredning
At cand.it.-uddannelsen kan læses oven på en lang række forskelligartede uddannelser er ikke kun nøglen til at udklække en lang række unikke og individuelt specialiserede profiler. Det har også den positive konsekvens, at der er større aldersmæssig diversitet blandt de studerende på cand.it.-uddannelsen. Og lige netop dét er en af Lea Simone Pedersens kæpheste, som hun får lov at slutte interviewet med:
”Jeg var 30 år, da jeg begyndte på min kandidatgrad, og jeg vil gerne slå et slag for, at man sagtens kan læse en kandidat lidt senere i livet. På det tidspunkt havde jeg arbejdet som pædagog i fem år, og det gav mig nogle uvurderlige erfaringer, som jeg bruger lige så aktivt som min cand.it.-uddannelse i dag.”
Tekst: Kristoffer Okkels, maj 2023
Foto: Mads Nordvig Borup, Moment Studio